Loftsängar med skrivbord

Loftsängar har normalt sett ingenting alls under sängen, vilket gör det möjligt att ha vad man vill där. Det finns dock loftsängar med ett fast monterat skrivbord under till också.  I vissa fall finns det skrivbord avsedda för att passa med en viss modell av loftsängar. Men om det finns är det inte ovanligt att det är ett tillval för sängen.

Oavsett vad du väljer kommer att fungera, men det kan vara dumt att försöka låsa sig till ett litet urval av loftsängar bara för det måste följa med ett skrivbord under. Det kanske kan fungera lika bra att köpa till ett valfritt skrivbord från IKEA och ha under sängen.

Om det inte följer med ett skrivbord till loftsängen, vilket det sällan gör så säkerställ att loftsängen är hög nog för att man enkelt ska kunna sitta vid ett skrivbord under sängen. Det finns loftsängar där utrymmet under sängen är tänkt att användas för olika ändamål och det finns modeller som inte är så höga att ett skrivbord undertill är lämpligt.

Ofta har loftsängar anpassat för små barn inte höjden nog att ett skrivbord skulle få plats undertill. Om ditt barn inte är så gammalt kan det vara farligt med en loftsäng som är så pass hög att ett skrivbord får plats. Ofta är dessa loftsängar lägre och ytan under sängen lämpar sig mer till förvaring eller i vissa fall en koja som barnet kan leka i.

En loftsäng som lämpar sig med ett skrivbord under kommer förmodligen vara ca 2 meter hög (inkl. säkerhetsräcket), där bädden är på en höjd av ca 1,7 meter.

suwem loftsäng skrivbordLoftsängen på bilden här intill har ett fast monterat skrivbord under sängen. Ett tydligt exempel på där man effektivt använder sängen på samma yta som ett skrivbord. Där har den även förvaring ovanför skrivbord vilket på ett smidigt sätt ger en möjligheten att städa undan pennor, papper och annat som lätt stökar ner.

Det finns flera olika varianter av skrivbord till loftsängar. Vissa skrivbord tar bara upp en hörna under loftsängen och resten av ytan kan då användas till något annat, som t.ex. en bokhylla vilket gör att man verkligen effektiviserar ytan på rummet.

Använda separat skrivbord till loftsängen

Det finns flera loftsängar som säljs utan att man kan välja till en skrivbordsdel under sängen. Här finns det så klart möjligheten att själv köpa ett skrivbord och sätta under loftsängen. Det gäller dock att noga mäta ut och försöka ta ett skrivbord som kanske inte är onödigt stort. Vill man ha en större dator så krävs det dock kanske en tjockare skiva vilket faktiskt gör det bättre att köpa skrivbordet löst då de skrivbordsskivor som följer med loftsängar ofta är ganska tunna.

Köp loftsängen online

Det finns ett bättre utbud av loftsängar online och vi rekommenderar dig att titta igenom utbudet hos de butiker vi listar här på sidan.

Kommentarer inaktiverade.