Loftsäng med rutschkana för barn

loftsäng med rutschkanaDet finns vanliga små loftsängar för barn men sen finns det även loftsängar med rutschkana. Rutschkanan ner från sängen gör att det blir både roligare och enklare för barnet att ta sig ner från sängen, vilket är bra då stegar ofta är svåra att gå ner från.

Det är inget måste att köpa en loftsäng med rutschkana för små barn men det gör det hela lite lättare. Att lära barn i treårs åldern att gå upp för en stege är ganska enkelt då de förmodligen redan är vana att klättra på saker. Men att gå ner är inte alls lika enkelt då barn gärna väljer att gå med ryggen mot stegen när de ska ner och detta är väldigt svårt och kan även vara farligt om barnet trillar.

Oavsett om man har rutschkana eller ej så är det klokt att se till så där inte är något bakom stegen som t.ex. en byrå där barnet om den trillar kan slå i huvudet. De små loftsängarna är inte så höga så om de trillar är de bättre att de trillar ner i golvet än in i en vass kant. Rutschkanan gör det dock väldigt enkelt att ta sig ner själv men samtidigt kan man inte garantera att barnet alltid tar den vägen så man bör absolut inte bortse från att träna barnet att använda stegen oavsett vilket alternativ du väljer.

Loftsängar med rutschkana finns att beställa online. Flera av de e-butiker vi listar har dessa i sitt sortiment så bege dig över dit om du är intresserad av att se olika modeller, mått och kanske få inspiration på hur ni vill ha det i ert barnrum.

Kommentarer inaktiverade.