Loftsäng med soffa

loftsäng-med-soffaLoftsängar är väldigt praktiska då de låter dig själv bestämma vad du ska ha under sängen. Om du vill placera en soffa där går det hur bra som helst förutsatt att måtten för soffan passar in.

Är du på jakt efter en loftsäng med inbyggd soffa undertill gör du nog bäst i att titta på en vanlig hederlig våningssäng där du gör om den nedre bädden till en soffa. Detta är enkelt uppnått genom att köpa till några sköna kuddar för ryggen och välja en lite hårdare madrass.

Våningssängar finns även som så kallade familjesängar där den nedre bädden är 120 cm bred. Om du väljer det får du mer yta att sitta på och du har även tillgång till en större säng om du skulle behöva det till en gäst eller om barnet blivit större.

Det svåraste med om du vill ha en soffa under en vanlig loftsäng är att hitta en soffa som faktiskt får plats där, det är oftast därför det är lättare att välja en våningssäng istället. Nackdelen med att välja en våningssäng istället för en riktigt soffa skulle vara att madrassen inte har samma komfort som en soffdyna skulle haft.

Valmöjligheterna är begränsade men det är absolut möjligt att kombinera säng och soffa på samma yta. Både loftsäng och våningssäng kan lösa detta på olika sätt.

Mer om våningssängar

Våningssängar är i mångt och mycket väldigt likt loftsängar men samtidigt finns det en hel del olika varianter att välja mellan. Det finns t.ex. vanliga våningssängar som är två stycken 80 eller 90 cm bäddar. Det finns våningssängar som ofta benämns familjesäng där den nedre delen är 120 eller 140 cm bred. Det finns t.o.m. våningssängar med 3 bäddar ovanpå varandra som liknat något som skulle vara taget ur Knattarnas rum från Kalle Anka & Co.

Vi har en systersida som helt och hållet handlar om våningssängar. Detta för att särskilja på loftsängar och våningssängar och du hittar den hemsidan här.

Kommentarer inaktiverade.