Loftsängar för barn

Bruno loftsängLoftsängar fungerar utmärkt för barn i nästan alla åldrar. Från 3-4 års ålder kan ett barn börja använda en loftsäng, speciellt om loftsängen är anpassad för barn i den åldern. En loftsäng kan fungera långt in i tonåren men för eller senare brukar barnet själv vilja ersätta den med en vanlig säng.

Loftsängar som lämpar sig bäst för små barn är inte lika höga som vanliga loftsängar. Nackdelen är att du inte kan ha t.ex. ett skrivbord under sängen för det skulle aldrig få plats. Fördelen är att du kan använda utrymmet under sängen som en förvaringsplats om det behövs. I vissa fall är redan utrymmet under sängen avsett för ett ändamål som t.ex. en mysig koja för barnet. Men även då går det att göra plats för lådor med leksaker och ändå lämna plats till en liten myshörna.

Större loftsängar som riktar sig till äldre barn eller t.o.m. vuxna är högre och där sover man inte långt ifrån taket. De har ofta en höjd på ca 2 meter och av just den anledningen rekommenderas de inte till barn som är så små då det finns en liten risk att de faktiskt kan trilla av stegen och skada sig.

Om ditt barn däremot är i åldern 5-6 år kan en hög loftsäng absolut vara ett bra val. Då kan du få plats med ett skrivbord under sängen som förmodligen lär komma väl tillhands när ditt barn börjar skolan.

Köp loftsäng för barn

IKEA har ett ganska dåligt utbud på loftsängar men det finns bra Internetbutiker som har snygga och bra loftsängar som du kan satsa på. Med hjälp av postorderlagen har du 14 dagars ångerrätt och många e-butiker erbjuder gratis frakt hem till dörren. På så sätt slipper du hyra släp eller betala för hemleverans av loftsängen. Vissa erbjuder t.o.m. fria returer så att du kan bestämma dig om du vill behålla sängen utan risk för att förlora några pengar.

Du kan ta en titt på butikslistan för att hitta butiker på nätet som säljer loftsängar. Du hittar butikerna här.

Andra sängar för barn

Om du tittar på loftsäng för ditt barn har du förmodligen redan kommit fram till att du behöver utrymmet under sängen till förvaring, skrivbord eller att det i alla fall måste utnyttjas på något sätt. Det är då loftsängen blir oslagbar jämfört med andra sängar.

Om du däremot inte är helt säker så finns det andra tänkbara alternativ. Istället för en loftsäng till ditt barn så kanske en juniorsäng som har bra lådor med förvaring under sängen kan vara något för dig? Många av de butiker vi länkar till här på sidan har ett stort utbud av olika typer av sängar för barn så det kan vara en bra start om du vill titta på andra alternativ.

Vi skulle även kunna rekommendera hemsidan barnsängar.nu som har mycket information om olika barnsängar och som kan vara en bra plats om du vill få inspiration.

Kommentarer inaktiverade.